Ingredientai
- Moliūgai 400 g tarkuoto; sklindžiams
- Pienas 1 st. sklindžiams
- Miltai 200 g viso grūdo kvietinių; sklindžiams
- Kiaušiniai 2 vnt. sklindžiams
- Druska 1 žiupsnelis sklindžiams
- Cukrus 1 arbat. š. sklindžiams
- Saulėgrąžų aliejus 0,5 st. kepimui
- Šoninė 200 g šaltai rūkytos kiaulienos; padažui
- Svogūnai 1 vnt. smulkiai pjaustytas; padažui
- Sviestas 10 g padažui
- Kmynai 2 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Pirmiausiai pasiruoškite patį nuostabiausią pagardą blynams – keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytą šoninę, kol ji taps traški. Suberkite smulkintą svogūną ir kepinkite jį iki auksinės spalvos. Ir tik nepamirškite pabaigoje padažą paskaninti keliais žiupsniais kmynų – būtent kmynai yra svarbiausias šio recepto ingredientas!
2. Į didesnį dubenį supilkite miltus, druską, cukrų ir viską užplikykite pakaitinto pieno stikline, įmuškite 2 kiaušinių trynius ir viską išmaišykite.
3. Kiaušinių baltymus išplakite iki putų ir taip pat supilkite į tešlą. Moliūgą smulkiai sutarkuokite ir įmaišykite į tešlą. Tešlą maišykite tol, kol ji taps vientisa.
4. Blynelius kepkite aliejumi pateptoje keptuvėje, tik nepadauginkite – aliejaus reikės labai nedaug. Blynelius valgykite karštus su šiltu pagardu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių