Ingredientai
- Pienas 500 ml
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Miltai 300 g
- Cukrus 1 valg. š. 1,5 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Aliejus 3 valg. š.
- Sviestas 10 g gabalėlis sutepti jau iškeptus blynus
Kaip gaminti
1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų bei druską ir gerai išmaišykite.
2. Supilkite apie 200 ml pieno ir dar kartą gerai išmaišykite. Į jau paruoštą masę suberkite miltus ir maišykite tol, kol gausis vientisa masė.
3. Supilkite likusius 300 ml pieno, aliejų ir dar kartą gerai išmaišykite, o gautą tešlą palikite 20-25 min.
4. Blynelius kepkite ant labai gerai įkaitintos keptuvės (prieš kepant pirmuosius blynus keptuvę reikėtų ištepti sviestu).
P. S. Šie blynai niekada nenusibos, jei kiekvieną kartą parinksite vis kitą įdarą: su kumpiu, lašišomis, ikrais, varške, grietine, uogiene, džemu, įvairiausiais vaisiais bei uogomis. Viskas priklauso nuo Jūsų fantazijos!
O dar, galima valgyti juos taip, kaip valgydavo mūsų senoliai – ką tik iškeptus blynus tiekti su keptais kiaušiniais bei spirgučiais, mirkyti juos riebaluose. Tai, žinoma, labai kaloringas valgis, tačiau, manau, kad vieną kartą per metus – pavyzdžiui, per Užgavėnes, galima sau leisti! :)
Recepto autorė Evelina Daukševič
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Konkursai: Blynų konkursas
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita