Ingredientai
- Šokoladas 600 g virtas, karštas iš miltelių
- Ledai: (šokoladiniai) 300 arbat. š.
- Vanilinis sirupas: 60 ml
- Ledas: 1 sauja
- Grietinėlė 4 valg. š. purškiama
- Mėtos 3 g lapeliai, papuošimui
- Vyšnios 6 vnt. cukruotos, papuošimui
Kaip gaminti
1. Kaip nurodyta ant pakuotės, išvirkite šokoladą, ataušinkite. Dėkite į šaldiklį ir gerai atšaldykite (šokoladą vis pamaišykite, kad nesušaltų į vientisą ledą).
2. Sušalusią masę sukrėskite į plaktuvą, supilkite vanilinį sirupą, įdėkite saują ledukų ir gerai išplakite. Į taures dėkite šokoladinių ledų, pilkite šerbetą, ant viršaus užpurkškite grietinėlės, uždėkite po vyšnią ir mėtų lapelių. Tiekite iškart.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Gėrimai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita