Ingredientai
- Žuvis 2 vnt. (filė)
- Pomidorai 2 vnt.
- Apelsinai 1 vnt.
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. (vidutinio dydžio)
- Žalioji citrina 1 vnt.
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Kalendros 1 sauja
- Druska 1 arbat. š. (jūros)
Kaip gaminti
1. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir nuimkite odelę. Minkštimą smulkiai sukapokite, vandens perteklių nupilkite.
2. Nulupkite ir smulkiai sukapokite svogūną.
3. Aitriąją papriką perpjaukite išilgai. Iš vienos dalies pašalinkite sėklas ir smulkiai sukapokite. Kitą dalį sukapokite kartu su sėklomis.
4. Smulkia trintuve sutarkuokite apelsino ir žaliosios citrinos žievelę. Išspauskite sultis iš citrinos ir pusės apelsino.
5. Sumaišykite ir pasūdykite kapotus pomidorus, svogūną, aitriąją papriką, citrinos ir apelsino žievelę bei jų sultis. Į gautą marinatą panardinkite kubeliais pjaustytą žuvies filę. Išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą 30 min.
6. Dėkite sevičė į lėkštę ir papuoškite kapota kalendra.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Meksikiečių