Ingredientai
- Migdolai 1 kg
- Cukrus 1 kg smulkus
- Kardamonas 8 vnt. 8-10 gabalėlių
- Kiaušiniai 10 vnt.
- Miltai 2 kg
- Grietinė 800 g
- Sviestas 750 g
- Pienas 1 st.
- Mielės 10 g
Kaip gaminti
- Sumaišykite mieles su trečdaliu stiklinės pieno. Įberkite šaukštą cukraus, supilkite likusi pieną ir ištirpintą sviestą.
- Iš miltų, grietinės ir kiaušinių suminkykite tešlą ir palikite ją šiltoje vietoje pusvalandį.
- Susmulkinkite riešutus, kardamoną ir sumaišykite su smulkiu cukrumi.
- Iš tešlos suformuokite mažus blynus. Įdėkite įdarą, suformuokite pyragėlį.
- Kepkite 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje 30-40 minučių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Azerbaidžano