Ingredientai
- Makaronai 320 g tagliolini formato, rinkitės kuo natūralesnius, idealu – jei juos pagaminsite patys
- Baklažanai 2 vnt. vidutinio dydžio
- Pesto padažas 30 g bazilikų
- Rikotos sūris 100 g
- Svogūnai 40 g pomidorų padažui
- Pomidorai 500 g pomidorų padažui
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. itin tyro; pomidorų padažui
- Bazilikai 10 g pomidorų padažui
- Druska 1 žiupsnelis pomidorų padažui
- Cukrus 0,5 arbat. š. arba pagal skonį; pomidorų padažui
Kaip gaminti
1. Supjaustykite svogūnus, pakepinkite juos puode įkaitintame alyvuogių aliejuje. Kol svogūnai apkeps, supjaustykite šviežius pomidorus, sumaišykite juos su svogūnais. Į puodą įdėkite bazilikų pesto padažo, žiupsnelį druskos, cukraus. Pakaitinkite viską ant mažos ugnies apie 40 min.
2. Paruoškite baklažanus – nuplaukite, smulkiai supjaustykite, apšlakstykite aliejumi ir dėkite juos į tą patį puodą, sumaišykite su paruoštu padažu.
3. Švelniai sūdytame vandenyje išvirkite tagliolini makaronus, po 4 minučių nusausinkite. Sudėkite makaronus į puodą su jau paruoštu pomidorų ir baklažanų padažu, sudėkite rikotos sūrį, sumaišykite.
4. Patiekdami lėkštėje ant viršaus uždėkite dar šiek tiek sūrio, papuoškite šviežio baziliko lapeliu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų