Ingredientai
- Vištiena 500 g maltos; tinka ir kalakutiena; maltinukams
- Duona 30 g šviesios (arba batono); padžiūvusios; maltinukams
- Pienas 4 valg. š. maltinukams
- Kaparėliai 2 valg. š. maltinukams
- Alyvuogės 10 vnt. juodųjų be kauliukų; maltinukams
- Razinos 2 valg. š. maltinukams
- Petražolės 1 valg. š. kapotų; maltinukams
- Česnakai 1 skiltelės 1 sutrinta skiltelė maltinukams ir 3 pomidorų padažui
- Pankolių sėklos 0,5 arbat. š. grūstų; maltinukams
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį; maltinukams
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį; maltinukams
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. 2 šaukštai maltinukams ir 1 pomidorų padažui
- Sviestas 1 valg. š. maltinukams
- Čili paprikos dribsnių 2 žiupsnelis po 1 maltinukams ir pomidorų padažui
- Konservuoti pomidorai 2 vnt. skardinės po 400 g; pomidorų padažui
- Vištienos sultinys 400 ml pomidorų padažui
- Makaronai 200 g stambesnių; patiekimui
- Bazilikai 1 sauja šviežių; patiekimui
- Parmezano sūris 1 sauja tarkuoto; patiekimui
Kaip gaminti
1. Pradėkite nuo padažo: į puodą storu dugnu įpilkite aliejaus, jame trumpai pakepinkite sutrintas česnako skilteles, supilkite pomidorus kartu su sultimis, sultinį, įberkite truputį druskos, pipirų, ir užvirkite. Virkite uždengę ant nedidelės ugnies apie 30 min., laiks nuo laiko pamaišant ir patrinant didesnius, nesukrintusius pomidorų gabalėlius.
2. Kol padažas verda, paruoškite maltinukų masę: į dubenį sudėkite maltą vištieną, baltą duoną sulaistykite pienu ir kai suminkštės, sutrinkite tarp pirštų, suberdami kartu su mėsa, sudėkite pasmulkintus kaparėlius, alyvuoges, razinas, sutrintą česnaką, ir suberkite prieskonius bei druską. Šlapiomis rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, iš visų pusių apkepinkite maltinukus.
3. Į verdantį padažą suberkite sausus (nevirtus!) makaronus, ir uždengę pavirkite apie 5 minutes. Tada į puodą sudėkite ir apkepintus maltinukus kartu su visu keptuvėje likusiu skysčiu (riebalais), labai atsargiai išmaišykite, uždenkite ir lėtai troškinkite dar 15 minučių. Po tiek laiko makaronai turėtų būti tinkamai išvirę (al dente).
4. Patiekdami pabarstykite šviežiais bazilikų lapeliais ir galite užberti tarkuoto kietojo sūrio. Patiekite su žaliomis salotomis, jei norite – su šviežia itališka duona.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų