Ingredientai
- Pankolis 1 vnt. didelis
- Citrinos 0,5 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis stambios, geros
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Apelsinai 1 vnt. didelis
- Alyvuogės 7 vnt. juodosios
Kaip gaminti
1. Nuplaukite, nusausinkite pankolius. Pašalinkite išorinius lapus, atšakas. Plonai supjaustykite aštriu peiliu arba pjaustykle taip, kad griežinėliuose būtų matomas daržovės skersmuo. Sudėkite į dubenį ir pabarstykite druska.
2. Išspauskite pusę citrinos sulčių ir išmaišykite pankolius. Palikite pusvalandžiui. Tiek laiko reikės tam, kad pankoliai prarastų ne visiems malonų anyžių kvapą.
3. Nulupkite apelsiną, supjaustykite griežinėliais, sulaistykite alyvuogių aliejumi.
4. Patiekdami lėkštėje, patiekalą paryškinkite juodomis alyvuogėmis. Pabarstykite juodais pipirais iš malūnėlio.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų