Ingredientai
- Triušiena 2 kg 1 nemažas triušis
- Šoninė 150 g šalto rūkymo
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Voveraitės 100 g
- Sidras 500 ml sauso, geriausia „brut“
- Vištienos sultinys 300 ml arba daržovių
- Čiobreliai 1 sauja šakelių
- Apelsinai 1 vnt.
- Sviestas 3 valg. š. 2 šaukštai troškiniui ir 1 šaukštas polentai
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. ir dar šiek tiek polentai
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š.
- Kukurūzų (polentos) kruopos 250 g polentai
- Parmezano sūris 80 g tarkuoto; polentai
- Gorgonzolos sūris 100 g polentai
- Bazilikai 50 g kapotų; polentai
Kaip gaminti
1. Triušį supjaustykite gabalais – jei nelabai žinote kaip, paprašykite mėsininko. Žinoma, ir internete yra daug filmukų, kaip tai padaryti.
2. Triušio gabalus apskrudinkite keptuvėje su sviestu ir aliejumi. Nekepkite visko iškart, dėkite tiek gabalų, kad galėtumėte lengvai juos vartyti. Apskrudinkite iš visų pusių. Atidėkite.
3. Tuose pačiuose riebaluose pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną su šonine. Po penkių minučių sudėkite pasmulkintas voveraites, pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite dar 5 minutes. Supilkite sidrą, sultinį ir troškinkite viską ant kaitrios ugnies 10 minučių. Kepimo indo neuždenkite, padažas turi smarkiai burbuliuoti ir garuoti. Paragaukite, ar pakanka druskos ir pipirų.
4. Jei jūsų kepimo indas didelis, sudėkite apkeptus triušio gabaliukus ir skiltelėmis pjaustytą apelsiną į padažą. Jei, kaip ir aš, viską kepėte nedidelėje keptuvėje, sudėkite triušio gabalėlius ir apelsinus į didesnį puodą ar troškintuvą, užpilkite padažą, uždenkite ir troškinkite dar apie 1,5–2 valandas.
5. Kai triušio troškinys bus beveik paruoštas, paruoškite polentą. Pagal instrukcijas ant pakuotės išvirkite kukurūzų kruopas. Jos būna skirtingo smulkumo, tad ir reikalingas vandens kiekis bei virimo trukmė skiriasi. Išvirkite gan tirštą košę. Tuomet sudėkite sviestą, sūrius, baziliką, pagardinkite druska. Gerai išmaišykite, uždenkite ir palikite pastovėti 10 minučių.
6. Patiekite triušienos troškinį su polenta ir nepagailėkite padažo!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis, Velykos