Ingredientai
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 5 skiltelės
- Aliejus 1 valg. š.
- Pomidorai 400 g 1 indelis (400 g) trintų konservuotų pomidorų be odelių
- Cukrus 1 valg. š.
- Balzaminis actas 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 2 arbat. š. 1–2 šaukšteliai Kajeno pipirų
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Ožkų pieno sūris 150 g arba fetos sūris
- Petražolės 2 valg. š. kapotos
Kaip gaminti
1.Svogūną, česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite ir apkepkite aliejuje. Sudėkite konservuotus pomidorus, cukrų, supilkite balzaminį actą.
2.Keptuvę uždenkite ir ant mažos ugnies troškinkite 8 minutes. Pagardinkite druska, Kajeno pipirais ir malta saldžiąja paprika.
3.Į pomidorų padažą keptuvėje įmuškite kiaušinius, uždenkite ir ant mažos ugnies kaitinkite 3 minutes, kol apkeps baltymai.
4.Ant iškeptos kiaušinienės patrupinkite sūrio ir pabarstykite petražolėmis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita