Ingredientai
- Sviestas 2 valg. š.
- Cukrus 100 g
- Kiaušiniai 3 vnt. dideli
- Grietinėlė 85 g
- Pienas 125 ml
- Citrinos 1 vnt. tarkuota žievelė
- Miltai 70 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Šilauogės 180 g arba kelios saujos kitų mėgstamų uogų: vyšnių, mėlynių, aviečių, gervuogių, braškių ir kt.
- Miltelinis cukrus 1 sauja apibarstymui
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Paruoškite du 16 cm skersmens arba vieną 24 cm dydžio kepimo indą. Tolygiai ištepkite sviestu jo dugną ir sieneles.
- Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite cukrų ir kiaušinius iki purios masės. Plakite apie 3 minutes. Supilkite grietinėlę, pieną, suberkite citrinos žievelę ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir žiupsnelį druskos. Šį mišinį supilkite į kiaušinių ir kitų produktų plakinį. Gerai išplakite – masė turi būti visiškai lygi ir vientisa.
- Ant paruošto kepimo indo dugno suberkite uogas. Jos turi pasiskirstyti vienu nestoru sluoksniu.
Astos Černės nuotr. / Šilauogių klafutis - Tuomet supilkite paruoštą tešlą į kepimo indą ant uogų, paskleiskite ją tolygiai.
Astos Černės nuotr. / Šilauogių klafutis - Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 minučių, kol masė sutvirtės ir paviršius gražiai apskrus. Išimkite indą iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite. Apibarstykite milteliniu cukrumi ir patiekite nedelsiant, dar šiltą.
Plačiau skaitykite: „Pasaulio skoniai: šilauogių klafutis“