Ingredientai
- Šaltalankiai 1 sauja perrinktų ir nuplautų šaltalankių uogų (tinka ir šviežios, ir šaldytos (atšildykite)
- Medus 2 valg. š.
- Cinamonų lazdelė 2 vnt.
- Vanduo 500 ml verdančio
Kaip gaminti
1. Į 2 indus, iš kurių gersite arbatą, berkite po pusę saujos uogų ir piestele ar kitu patogiu įrankiu (kočėlo kotu ar medinio šaukšto galu) uogas pagrūskite, kad „paleistų“ sultis.
2. Dėkite į indelius su sugrūstomis uogomis po cinamono lazdelę ir užpilkite verdančiu vandeniu. Leiskite 5 min. pastovėti.
3. Išimkite cinamono lazdeles, išmaišykite, paskaninkite medumi ir gerkite. Jei jus nervina tirščiai, galite gėrimą perkošti, tačiau tikrai nebūtina.