Ingredientai
- Žirniai 0,75 st. neskaldytų džiovintų (juos mirkykite 8-12 valandų, per tą laiką bent du kartus nusunkite ir perplaukite po tekančiu vandeniu)
- Lęšiai 0,5 st. raudonųjų
- Morkos 1 vnt. vidutinė
- Svogūnai 1 vnt. vidutinis
- Saldžiosios bulvės 2 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Čili paprikos dribsnių 1 žiupsnelis
- Kmynai 1 žiupsnelis
- Aliejus 1 valg. š. kepimui
- Daržovių sultinys 1 l
Kaip gaminti
1. Puode su trupučiu įkaitinto aliejaus apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Suberkite į puodą čili sėklas ir kmynus.
2. Svogūnui suminkštėjus sudėkite smulkiai supjaustytą česnako skiltelę, keletą sekundžių pakepkite. Tuomet sudėkite supjaustytą morką, saldžiąsias bulves, nuplautus lęšius ir nusunktus žirnius.
3. Supilkite daržovių sultinį, sumažinkite kaitrą iki vidutinės, virkite iki 15-20 min.
4. Daržovėms ir ankštiniams suminkštėjus sutrinkite sriubą trintuvu ar kokteilių plaktuvu. Jeigu norisi skystesnės – įpilkite papildomai sultinio ar vandens.
Patiekdami galite paskaninti mėgstamu aliejumi ar žalumynais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos