Ingredientai
- Garstyčios 200 ml saldžiai aštrių (arba patys pagardinkite garstyčias ruduoju cukrumi ar medumi), galite pusę kiekio imti grūdėtųjų; padažui
- Krapai 1 sauja padažui ir dar pora šakelių silkės patiekimui
- Majonezas 2 valg. š. padažui
- Aliejus 100 ml padažui
- Silkė 400 g filė; silkei
- Laiškiniai česnakai 10 vnt. silkei
Kaip gaminti
1. Silkės filė supjaustykite 1,5–2 cm pločio juostelėmis.
2. Sumaišykite garstyčias, majonezą, sukapotus krapus. Nuolatos sukdami garstyčias, plona srovele pilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Sudėkite silkės gabaliukus ir išmaišykite.
3. Sukapokite likusius krapus ir laiškinius česnakus. Jais apibarstykite silkę garstyčių padaže ir palikite bent 4 valandoms įsiskonėti šaldytuve.
4. Tiekite su rugine duona arba virtomis bulvėmis.
5. Man skaniausia valgyti taip: traškią ruginę duoną aptepkite sviestu, uždėkite plonai pjaustytų virtų bulvių ritinėlių ir ant viršaus uždėkite silkės garstyčių padaže.
Kategorijos
- Rengiu šventę: Kalėdos