Ingredientai
- Silkė 2 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Kalendros 1 arbat. š. sėklų
- Garstyčios 2 valg. š.
- Cukrus 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Actas 50 ml obuolių
- Aliejus 50 ml
- Morkos 1 vnt.
Kaip gaminti
- Silkę nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Svogūną ir morkas supjaustykite žiedeliais, sutrinkite kalendros sėklas.
- Į indą sudėkite garstyčias, druską, cukrų ir viską gerai išmaišykite. Tada supilkite aliejų, ir, gerai išmaišę, actą. Kai padažas taps vientisos masės, supilkite ir sutrintas kalendros sėklas. Padažo paragaukite, ar užtenka prieskonių, ar priimtinas jo skonis.
- Dabar sluoksniuokite silkę su morkomis ir svogūnais ir apliekite gautu padažu. Marinuokite 1-2 dienas.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita