Ingredientai
- Silkė 200 g silpnai sūdytos
- Burokėliai 300 g virtų
- Bulvės 2 vnt.
- Garstyčios 2 valg. š. grūdėtųjų
- Raudonasis svogūnas 0,5 vnt.
- Citrinos sultys 1 arbat. š.
- Balzaminis actas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Silkę supjaustykite kuo smulkiau, ant jos įspauskite citrinos sulčių, įbarstykite mėgstamų žolelių. Viską sumaišykite ir palikite pastovėti, kol paruošite kitus ingredientus. Jei norite dar išraiškingesnio skonio, galite įpjaustyti nedidelį kiekį raugintų agurkų.
2. Bulves supjaustykite smulkiais kubeliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, apie 25 min. Jei turite, bulvėms pagardinti labai tiks rozmarino šakelė.
3. Burokėlius supjaustykite kubeliais, sumaišykite su garstyčiomis, šiek tiek citrinos sulčių ir pipirais.
4. Iškepus bulvėms, viską sudėkite į formelę sluoksniuodami: bulvės, burokėliai, silkė. Patiekite su balzaminiu actu ir smulkintu mėlynuoju svogūnu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis