Ingredientai
- Silkė 500 g filė
- Džiovintos spanguolės 1 sauja
- Svogūnai 2 vnt. dideli
- Aliejus 3 valg. š.
- Cukrus 2 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Svogūnus supjaustykite plonais žiedais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūnų žiedus. Kepkite juos tol, kol suminkštės, o tuomet paskaninkite druska, suberkite cukrų ir viską gerai išmaišykite. Kepkite tol, kol svogūnai paruduos.
2. Nuplaukite ir nusausinkite džiovintas spanguoles bei sumaišykite jas su keptais svogūnais.
3. Silkę supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais. Į lėkštę dėkite silkės sluoksnį, o tada visiškai jį uždenkite paruoštais karamelizuotais svogūnais su spanguolėmis.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos