Ingredientai
- Actas 100 ml marinatui
- Cukrus 150 ml marinatui
- Vanduo 350 ml marinatui
- Baltieji pipirai 5 vnt. marinatui
- Kvapnieji pipirai 10 vnt. marinatui
- Cinamonų lazdelė 1 vnt. marinatui
- Gvazdikėliai 15 vnt. marinatui
- Kardamonas 3 vnt. tik sėklytės; marinatui
- Muskatas 1 žiupsnelis marinatui
- Porai 0,5 vnt. marinatui
- Morkos 0,5 vnt. marinatui
- Apelsinai 1 vnt. marinatui
- Silkė 400 g filė
- Ančiuviai 4 vnt. filė aliejuje
Kaip gaminti
1. Į puodą supilkite actą, cukrų ir vandenį.
2. Kvapiuosius ir baltuosius pipirus, cinamono lazdelę, 5 gvazdikėlius ir kardamonų sėklytes sudėkite į grūstuvę ir lengvai pagrūskite. Sudėkite į marinatą. Sudėkite ir likusius 10 gvazdikėlių.
3. Nutarkuokite pusės apelsino žievelę ir sudėkite į marinatą.
4. Porą ir morką supjaustykite plonais ritinėliais ir sudėkite į marinatą. Jį užvirkite ir palikite virti kelias minutes ant mažos kaitros. Palikite atvėsti, pvz., balkone. Marinatas turėtų būti gana šaltas.
5. Ančiuvius smukliai sukapokite. Silkės filė supjaustykite 1,5–2 cm pločio juostelėmis.
6. Stiklainyje arba stikliniame ar keraminiame inde sluoksniais dėkite daržoves iš marinato, ančiuvius ir silkes. Užpilkite šaltu marinatu ir laikykite šaldytuve 2–3 paras. Tiekite su karštomis virtomis bulvėmis arba rugine duona.
Kategorijos
- Rengiu šventę: Kalėdos