Ingredientai
- Obuolių actas 50 ml
- Cukrus 100 ml
- Vanduo 150 ml
- Laurų lapai 1 vnt.
- Kvapnieji pipirai 1 vnt.
- Svogūnai 0,5 vnt.
- Silkė 300 g
- Čiobreliai 10 vnt. šakelių
- Šilauogės 100 g puikiai tinka ir mėlynės
- Duona 500 g ruginės
Kaip gaminti
Mėlynės būtų suteikę silkei kiek kitokį skonį ir nudažę silkės gabaliukus rausvai. Pamėginkite gaminti su mėlynėmis, kai turėsite progą, bet ir su šilaguogėmis ši silkė puiki!
1. Actą, cukrų ir vandenį supilkite į puodą ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps. Užvirti nebūtina.
2. Į marinatą sudėkite lauro lapą ir kvapnųjį pipirą. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
3. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Silkės filė supjaustykite juostelėmis.
4. Stiklainyje sluoksniuokite silkės gabaliukus, svogūnus, čiobrelių šakeles ir šilauoges.
5. Iš marinato išimkite prieskonius ir juo užpilkite silkes. Stiklainį sandariai uždarykite ir laikykite šaldytuve mažiausiai 1 parą. Tiekite ant ruginės duonos.
6. Suvartokite per 7 dienas.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos