Ingredientai
- Silkė 4 vnt. griežinėliai silkių filė
- Svogūnai 2 vnt.
- Morkos 2 vnt. didesnės
- Džiovintos slyvos 40 g
- Razinos 40 g
- Džiovinti abrikosai 40 g
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Pomidorų padažas 4 valg. š. 3-4
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Cinamonas 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Svogūnus ir morkas supjaustykite kubeliais ir apkepkite aliejuje. Džiovintas slyvas, razinas, abrikosus užpilkite vandeniu ir palaikykite, kol suminkštės. Tuomet nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Džiovintus vaisius sudėkite į apkeptas daržoves ir maišydami dar kelias minutes pakepkite.
2. Sudėkite pomidorų padažą, pabarstykite pipirais, cinamonu ir kelias minutes pakaitinkite. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
3. Silkių filė supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, susukite ir tiekite su džiovintų vaisių padažu.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita