Ingredientai
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė geltona
- Grikiai 1 st. daigintų parą
- Morkos 1 valg. š. džiovintų
- Pomidorai 3 valg. š. džiovintų
- Jūros kopūstai:(džiovintų) 2 valg. š.
- Razinos 2 valg. š.
- Grybai 2 valg. š. džiovintų baravykų
- Porai 1 valg. š. džiovintų
- Aliejus 1 valg. š. sėmenų
- Krapai 1 arbat. š. džiovintų
- Pipirai 1 žiupsnelis grūstų
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Baravykus pamirkykite per naktį. Džiovintas morkas ir razinas (atskirai) pamirkykite 4 valandas.
- Mirkytas morkas, razinas, daigintus grikius ir pomidorus susmulkinkite S formos peiliuku.
- Pagal skonį pasūdykite. Pagardinkite džiovintais krapais ir pipirais. Suberkite smulkiai supjaustytus baravykus ir džiovintus porus, 15 min. pamirkytus jūros kopūstus, supilkite aliejų ir dar trumpai įjunkite smulkintuvą, kad viskas gerai susimaišytų.
- Cukiniją supjaustykite išilgai plonomis juostelėmis. Suformuokite bokštelius ir įdarykite paruošta mase.
Receptas iš J. Djakonovaitės knygos „Žalia – gardu. Sveiki patiekalai pagal sezoną“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita