Ingredientai
- Silkė 250 g sūdytų silkių filė
- Džiovintos slyvos 50 g
- Porai 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt. pusė
- Degtinė 1 arbat. š.
- Jogurtas 2 valg. š. natūralaus
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
1. Silkes kelias valandas pamirkykite vandenyje arba piene. Slyvas išmirkykite vandenyje su degtine. Porą nuvalykite, gerai nuplaukite ir supjaustykite žiedeliais.
2. Silkių filė supjaustykite nelabai plačiomis juostelėmis, į kiekvieną įvyniokite po slyvą, žiupsnelį porų ir persmeikite smeigtuku.
3. Suktinukus sudėkite į lėkštę, papuoškite porais, citrinų griežinėliais ir apšlakstykite pipirais pagardintu jogurtu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita