Ingredientai
- Silkė 2 vnt. marinuotos filė
- Bulvės 4 vnt.
- Burokėliai 2 valg. š. marinuotų
- Svogūnai 2 vnt.
- Muskatas 1 žiupsnelis riešuto
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis miltelių
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 4 valg. š. kepimui
Kaip gaminti
- Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje.
- Bulves nulupkite ir išvirkite. Sugrūskite. Įberkite muskato ir aitriųjų paprikų miltelių. Supilkite kepintus svogūnus su aliejumi. (Jei ruošite ne Kūčioms, galite įkrėsti porą šaukštų majonezo, įberti tarkuoto fermentinio sūrio.)
- Silkės filė patieskite ant lentelės (jei labai plati, dalykite į dvi dalis – bus du „sušiai“), šaukštu tepkite per visą silkės ilgį bulvių masės, ant viršaus dėkite nedidelį sluoksnelį marinuotų burokėlių.
- Tada silkę su įdaru atsargiai sulenkite ir suformuokite „ritinėlį“.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita