Ingredientai
- Ryžiai 100 g ilgagrūdžių
- Aliejus 1 valg. š. neutralaus, skirto kepimui
- Česnakai 1 skiltelės
- Imbieras 1 valg. š. šviežio, smulkiai kapoto
- Kininis kopūstas 0,5 vnt. nelabai didelės galvos, pjaustytos juostelėmis
- Svogūnų laiškai 1 sauja smulkintų
- Kalendros 1 sauja šviežios, smulkintos
- Sojos padažas 1 valg. š.
- Sezamų aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Gilioje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite česnaką ir smulkintą imbierą, pakaitinkite apie minutę, suberkite pjaustytą kopūstą, kaitinkite apie 2–3 min., kol sušils ir sukris.
3. Keptuvę nukelkite nuo ugnies, įmaišykite svogūnų laiškus, kalendrą ir virtus ryžius. Pagardinkite sojos padažu ir sezamų aliejumi.
4. Mėgaukitės nedelsdami.
Šias salotas galite pagardinti sezamų sėklomis arba skrudintais žemės riešutais. Mėgaukitės jomis kaip lengvu vegetarišku patiekalu arba kaip garnyru prie paukštienos patiekalų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos