Ingredientai
- Svogūnai 2 vnt.
- Pievagrybiai 400 g švieži
- Kumpis 150 g rūkytas
- Juodieji pipirai 1 g 1/2 arbat. š.
- Petražolės 1 arbat. š. smulkintos
- Salotos 1 vnt. gūžė
- Aliejus 1 valg. š.
- Grietinė 250 g padažui
- Česnakai 2 skiltelės padažui
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį - padažui
Kaip gaminti
1. Susmulkinkite svogūnus, pievagrybius supjaustykite ketvirčiais.
2. Į įkaitintą keptuvėje aliejų suberkite smulkintus svogūnus, kepkite apie 2 minutes. Juostelėmis suraikykite kumpį, suberkite į keptuvę ir kepkite dar 2 minutes.
3. Sumažinkite ugnį ir dar pakepkite keletą minučių. Tuomet į keptuvę sudėkite grybus, išmaišykite ir troškinkite, kol išgaruos iš pievagrybių išsiskyręs skystis. Pagardinkite druska, pipirais ir smulkintomis petražolėmis.
4. Salotų gūžę suplėšykite ir išdėliokite lėkštėje, užpilkite pievagrybių bei svogūnų mišiniu. Uždėkite grietinės, pagardintos grūstais česnakais ir druska.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita