Ingredientai
- Bulvės 10 vnt. mažų šviežių
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š. 4 šaukštai padažui ir 1 bulvytėms kepti
- Druska 2 žiupsnelis padažui ir salotoms
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis padažui ir salotoms
- Lęšiai 1 st. žaliųjų
- Kopūstai 4 vnt. lapai Savojos; tinka ir kiti žalumynai - špinatai, rukola ar pan.
- Ridikėliai 1 sauja
- Krapai 1 vnt. ryšelis
- Baltojo vyno actas 1 valg. š. padažui
- Medus 1 valg. š. padažui
- Garstyčios 1 arbat. š. padažui
Kaip gaminti
1. Bulvytes pjauname perpus, sumaišome su aliejumi, druska ir pipirais. Paskleidžiame jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad tarpusavyje per daug nesiliestų. Kepame iki 200 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (geriausia – su vėjelio funkcija) apie 30 minučių, kol bulvytės iškepa ir gražiai apskrunda.
2. Išverdame lęšius – tik labai svarbu jų nepervirti, geriausia verdant ragauti ir nukošti, kai bus išvirę, bet dar šiek tiek kietesni.
3. Supjaustome kopūstą, ridikėlius, susmulkiname krapus.
4. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
5. Dubenyje sumaišome keptas bulvytes, virtus lęšius, daržoves ir padažą.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis