Ingredientai
- Miltai 500 g aukščiausia rūšis
- Mielės 6 g sausos
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Pienas 200 ml
- Cukrus 400 g
- Sviestas 300 g
- Razinos 2 sauja išmirkytų
- Varškė 300 g
Kaip gaminti
- Miltus sumaišykite su sausom mielėm ir trupučiu cukraus.
- Į miltus supilkite pašildytą pieną ir suplaktus 3 kiaušinius.
- Minkykite, kol tešla taps elastinga.
- Padalinkite į 5 vienodo dydžio gabalėlius ir palikite kilti apie 20–30 min.
- Tuo tarpu išlydykite sviestą ir paruoškite varškės masę (varškę ištrinkite su 2 kiaušiniais ir 100 g cukraus).
- Pakilus tešlai, kiekvieną gabalėlį atsargiai ištampykite, iki taps permatomas.
- Tuomet palaistykite sviestu ir pabarstykite cukrumi.
- Tą patį kartoti su kiekvienu likusiu tešlos gabalėliu, ištampytą tešlą dedant vieną lakštą ant kito.
- Ant paskutinio ištampyto lakšto pabarstykite išmirkytas razinas, prie krašto sudėkite varškės masę ir suvyniokite ritinėlį.
- Šis dedamas į kepimo formą ir pašaunamas į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę valandai.
Receptą atsiuntė Laima K., Alytus
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Konkursas „Velykų skanėstas“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita