Ingredientai
- Vynuogės 1 kg baltųjų besėklių
- Cukrus 1 kg
- Vanduo 1 l
- Citrinos 1 vnt. supjaustyta ketvirčiais
- Vanilė 1 vnt. ankštis; nebūtinai
Kaip gaminti
1. Nuskabykite vynuoges nuo kotelių ir kruopščiai nuplaukite.
2. Į nemažą puodą supilkite vandenį ir supilkite cukrų. Pavirkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps bei sirupas ims kiek tirštėti. Tuomet suberkite vynuoges, įdėkite citrinos ketvirčius ir vanilės ankštį.
3. Pavirkite, kol vynuogės bus išvirusios, ims blizgėti, tačiau dar nebus suvirusios.
4. Nukelkite puodą nuo viryklės, apdenkite tankiu virtuviniu rankšluostėliu ir palikite kambario temperatūroje stovėti per naktį.
5. Kitą dieną sudėkite džemą į kruopščiai išplautus ir iškaitintus stiklainėlius. Užsukite ir laikykite šaltai.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai