Ingredientai
- Vanduo 1 st. marinatui
- Rudasis cukrus 1,5 valg. š. marinatui
- Obuolių actas 4 valg. š. marinatui
- Šalotinis svogūnas 1 vnt.
- Kopūstai 100 g
- Kreminė varškė 100 g
- Ožkų pieno sūris 100 g
- Česnakai 1 skiltelės sutrinta
- Duona 2 riekės geriausia, keptos su raugu
- Šamas 50 g karštai rūkytos filė
Kaip gaminti
- Pirmiausiai pasiruoškite marinatą: sumaišykite stiklinę vandens, 1,5 šaukšto rudojo nerafinuoto cukranendrių cukraus ir 4 šaukštus obuolių acto, kol cukrus visiškai ištirps. Marinatu užpilkite plonai pjaustytą kopūstą bei šalotinį svogūną. Palikite pastovėti bent 30 minučių.
- Tuomet pasiruoškite užtepėlę: 60 g varškės ir 60 g kreminio ožkų pieno sūrio sumaišykite su 1 traiškyta česnako skiltele.
- Šį užtepą paskirstykite ant 2 riekių „Sourdough“ ruginės duonos. Ant viršaus dėliokite 50 g karštai rūkytos šamo filė.
- Papuoškite marinuotu kopūstu, marinuoto svogūno griežinėliais, kaparėliais ir šviežiais krapais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis