Ingredientai
- Bulvės 1,2 kg nedidelių
- Duona 3 riekės ruginės, supjaustytos į 2-3 cm gabaliukus
- Krapai 1 sauja šviežių
- Ančiuviai 5 vnt. konservuoti aliejuje
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Actas 0,5 valg. š. raudonojo acto
- Česnakai 1 skiltelės
- Prieskoniniai žalumynai 80 g mėgstamų
- Ridikėliai 50 g supjaustytų
- Vištienos krūtinėlė 2 vnt. keptos, be odos
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180-200 °C laipsnių temperatūros. Kubeliais pjaustytą duoną dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite apie 15 minučių, vidury kepimo apversdami.
2. Virkite bulves dideliame pasūdyto verdančio vandens puode 20 minučių, kol jos suminkštės.
3. Pusę krapų, visus ančiuvius, alyvuogių aliejų, actą ir česnaką su dviem šaukštais vandens sutrinkite iki padažui tinkamos konsistencijos.
4. Dar šiltas, nusausintas ir per pusę perpjautas bulves dėkite į dubenį kartu su žalėsiais, plonai pjaustytais ridikėliais ir plėšyta vištiena. Supilkite padažą, gerai išmaišykite. Sudėkite ruginės duonos skrebučius, tada atsargiai įmaišykite į likusius supjaustytus krapus.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai