Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt. pakuotė
- Sutirštintas pienas 100 g
- Grietinėlė 200 ml plakta
- Citrinos 1 vnt. žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės
- Pistacijos 50 g pyragaičiams puošti
- uogos (maišelis šaldytų uogų mišinio (aviečių, braškių, gervuogių, serbentų ir kt.) 400 g
- martinis 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Tešlą atšildykite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir iškepkite karštoje orkaitėje.
2. Plastikiniame dubenyje sutirštintą pieną atsargiai sumaišykite su plakta grietinėle, martiniu, citrinų sultimis ir žievelėmis. Paruoštą kremą padėkite į šaldytuvą, kad apstingtų.
3. Ant kiekvieno tešlos lakštelio krėskite kremo, tada berkite uogų ir užvožkite kitą tešlos lakštelį.
4. Pyragaičius puoškite gražiomis uogomis, tiekite su pistacijų kremu (saujelę pistacijų sumalkite ir sumaišykite su plakta grietinėle).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita