Ingredientai
- Vištiena 1 kg
- Druska 1 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų ir kvapniųjų
- Džiovintos žolelės: (mėgstamų - pagal skonį) 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Vištieną nuplaukite, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, sumeskite į dubenį, įberkite prieskonių ir žolelių, pasūdykite, gerai išmaišykite ir palikite mažiausiai valandai.
- Sukiškite mėsą į puslitrinius stiklainius, kad neliktų oro tarpų, pridenkite dangteliais.
- Ant didelio puodo dugno patieskite šluostę, sudėkite stiklainius su mėsa, pripilkite šalto vandens ir užkaiskite.
- Vandenį užvirinkite ir stiklainius kaitinkite pusantros– dvi valandas. Karštus stiklainius sandariai užsukite dangteliais ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.
- Laikykite vėsiai.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita