Ingredientai
- Miltai 200 g
- Cukraus pudra 2 arbat. š.
- Sviestas 100 g vidutinio kietumo, supjaustyto 1,5 cm kubeliais
- Kiaušiniai 3 vnt. 1 pagrindui ir 2 įdarui
- Vanduo 2 valg. š.
- Citrinos sultys 1 valg. š.
- Burokėliai 350 g virtų ir nuluptų; įdarui
- Grietinėlė 125 ml įdarui
- Rudasis cukrus 175 g tamsaus muskovado; įdarui
- Citrinos žievelė 1 vnt. įdarui
- Imbieras 1 arbat. š. malto; įdarui
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros.
2. Tuo metu pirštais sutrinkite miltus ir sviestą iki rupių trupinių.
3. Kitame inde sumaišykite likusius pagrindo ingredientus.
4. Miltų ir sviesto trupinių dubenyje padarykite duobelę ir į ją supilkite kiaušinio ir kitų ingredientų mišinį. Naudodami peilį lengvai įmaišykite skystus ingredientus į miltų ir sviesto mišinį. Jeigu tešla atrodo per sausa, įpilkite šlakelį vandens. Kai tešla pradės kibti, rankomis suformuokite rutulį, apvyniokite jį maistine plėvele ir bent 15 minučių įdėkite į šaldytuvą.
5. Darbastalio paviršių pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlą maždaug į 3 mm storio lakštą. Dėkite jį į sviestu išteptą kepimo skardą, ant viršaus klokite gabalą kepimo popieriaus ir priberkite žirnių, ryžių ar kitų kietų kruopų. Po 15 minučių kepimo išimkite kruopas ir kepimo popierių ir kepkite pyrago pagrindą dar apie 8–10 minučių. Išėmę pyragą sumažinkite orkaitės kaitrą iki 180°C temperatūros.
6. Išvirtus ir nuluptus burokėlius supjaustykite kubeliais ir sutrinkite juos kartu su grietinėle. Kitame inde pirmiausia sumaišykite kiaušinius ir cukrų, tuomet supilkite burokėlių masę ir likusius ingredientus, viską gerai išmaišykite.
7. Supilkite burokėlių masę ant pyrago ir kepkite orkaitėje apie 30–40 minučių, kol pakračius pyragą drebės tik jo vidurys. Prieš patiekiant leiskite atvėsti.