Ingredientai
- Sviestas 200 g tešlai
- Miltai 350 g šviesių speltų; tešlai
- Cukrus 200 g nerafinuoto cukranendrių; 50 g tešlai, 150 g varškės sluoksniui ir dar 2 šaukštai aguonų sluosksniui
- Aguonos 10 valg. š. maltų; aguonų sluoksniui
- Kiaušinio baltymas 2 vnt. aguonų sluoksniui
- Razinos 2 valg. š. aguonų sluoksniui
- Cukatos 2 arbat. š. apelsinų; aguonų sluoksniui
- Varškė 500 g varškės sluoksniui
- Kiaušinių tryniai 2 vnt. varškės sluoksniui
- Kiaušiniai 1 vnt. varškės sluoksniui
- Krakmolas 1 valg. š. varškės sluoksniui
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. varškės sluoksniui
Kaip gaminti
1. Pirmiausiai paruoškite tešlą. Šaldytą sviestą įtarkuokite į miltų ir cukraus mišinį, o tada rankomis surtinkite į riebius trupinius.
2. Paruoškite aguonų įdarą (jam naudokite jau sumaltas aguonas). Lengvai išplakite kiaušinių baltymus su cukrumi ir įmaišykite aguonas su nuplautomis razinomis bei cukatais.
3. Galiausiai pagaminkite varškės įdarą. Varškę išsukite su cukrumi, likusiais tryniais ir kiaušiniu, suberkite krakmolą, vanilinį cukrų.
4. Torto formos sieneles ištepkite sviestu, į ją suberkite 2/3 tešlos trupinių, juos lengvai šaukštu paspauskite, ant viršaus pilkite varškės masę, o ant jos paskleiskite paruoštas aguonas. Ant paties viršaus apibarstykite likusius tešlos trupinius.
5. Prieš kepant, pyragą apiberkite aguonomis.
6. Pyragą kepkite iki 180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą. Pjaustykite jau praaušusį, o kitą dieną jis bus dar skanesnis.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Velykos