Ingredientai
- Jautiena 1 kg maltos
- Kiaušiniai 2 vnt. šiek tiek paplakti
- Džiūvėsiai 0,5 st. maltų
- Sviestas 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt. sukapotas smulkiai
- Morkos 1 vnt. supjaustyta kubeliais
- Salierų stiebai 1 vnt. supjaustytas kubeliais
- Česnakai 1 skiltelės sutrinta
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š.
- Čiobreliai 1 arbat. š. šviežių
- Vorčesterio padažas 1 valg. š.
- Pomidorų pasta 1 valg. š.
- Pomidorų padažas 2 valg. š.
- Rudasis cukrus 2 arbat. š.
- Petražolės 1 sauja šviežių, smulkiai sukapotų
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių temperatūros. Pailgą kepimo formą aukštais kraštais (kokioje kepami keksai) kruopščiai ištepkite alyvuogių aliejumi.
2. Plačioje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite susmulkintus svogūną, morką ir salierą, įberkite druskos, pipirų ir kepinkite pamaišydami apie 5 min., kol daržovės pakvips ir kiek suminkštės. Suberkite sutrintą česnaką, čiobrelių lapelius ir dar minutę-kitą pakepkite. Išjunkite kaitrą ir supilkite Vusterio padažą bei pomidorų pastą. Leiskite kiek pravėsti.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite maltą jautieną, maltus džiūvėsėlius, apkepintas daržoves ir kiaušinius, pasūdykite, įberkite pipirų. Perdėkite mišinį į paruoštą kepimo formą ir kiek paspausdami išlyginite paviršių.
4. Mažame dubenėlyje gerai išmaišykite kečupą ir cukrų. Puse šio mišinio patepkite apkepo viršų ir šaukite kepti. Kepkite 40 min., tuomet vėl patepkite viršų likusiu mišiniu ir kepkite dar 20–25 min.
5. Iškepusį išimkite iš orkaitės, viršų pabarstykite pertražolėmis ir leiskite ramiai pastovėti 15 min., o tada galite pjaustyti.