Ingredientai
- Žirniai 2 valg. š. virtų
- Perlinės kruopos 2 valg. š. virtų
- Medus 1 valg. š.
- Lazdynų riešutai 1 valg. š. pakepintų ir pasmulkintų
- Saulėgrąžos 1 valg. š. galite pakepinti
- Moliūgo sėklos 1 valg. š. galite pakepinti
- Aguonos 1 valg. š.
Kaip gaminti
Visus ingredientus (tie, kurie buvo virti ar kepinti, turi būti atvėsinti) kruopščiai sumaišome. Galime dėti į indelius, paspausti ir apvertus išversti į lėkštes, galima patiekti platesnėse stiklo taurėse. Viršų papuošiame nesmulkintais riešutais. Patiekiame iškart.
Pastaba: šiame recepte naudojamus žirnius ir perlines kruopas galima keisti kitų kruopų mišiniu, svarbu, kad jos būtų išvirtos, o ne tiesiog išmirkytos.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių