Ingredientai
- Varškė 180 g
- Miltai 5 valg. š. 5-6
- Cukrus 2 arbat. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Sviestas 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Varškę pertrinkite per sietelį, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Suberkite druską, cukrų, įdėkite suminkštėjusį sviestą (kambario temperatūros sviestą dėkite į dubenėlį ir kiek pasukite šaukštu – suminkštės) ir viską gerai išsukite iki vientisos masės. Suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
2. Užkaiskite puodą su vandeniu, pasūdykite. Tešlą padalykite į keturias dalis, iš kiekvienos iškočiokite dešrelę ir supjaustykite apie 1 cm dydžio gabaliukais. Virtinu- kus dėkite į verdantį vandenį ir ant nedidelės ugnies virkite apie 5 minutes (galite ir taip matuoti laiką: praėjus minutei, kai iškils į vandens paviršių, virtinukai bus išvirę).
3. Nukoškite, dėkite į lėkštes ir pagardinkite gabalėliu sviesto, grietine arba uogiene, jogurtu ar šviežiomis uogomis. Jei norite nesaldžių virtinukų, druskos į tešlą dėkite kiek daugiau, o cukraus – tik žiupsnelį. Tuomet vietoj uogų ant grietinės galite užberti žiupsnelį tarkuoto fermentinio sūrio.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30 minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita