Ingredientai
- Prancūziškas batonas 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 100 ml
- Česnakai 1 skiltelės
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. rozmarinai, raudonėliai, čiobreliai, mairūnai
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Kukurūzai 1 vnt. indelis konservuotų
- Paprikos 1 vnt. raudona saldžioji
- Sviestas 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir prieskonines žoleles, išspauskite česnaką, šiek tiek pasūdykite.
2. Suraikykite batoną, aptepkite riekeles aromatiniu aliejumi, sudėkite į skardą ir pašaukite į 180ºC temperatūros orkaitę. Kepkite, kol duona taps traški ir gražiai apskrus, tik nesudeginkite.
3. Nulupkite ir stambiai supjaustykite svogūną. Nuvarvinkite kukurūzus. Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, supjaustykite kubeliais.
4. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, trumpai apkepkite svogūnus, sudėkite paprikas ir kukurūzus. Vis pamaišydama kepkite, kol paprika šiek tiek suminkštės, pasūdykite.
5. Keptas daržoves tiekite su aromatingais duonos skrebučiais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita