Ingredientai
- Baklažanai 2 vnt. vidutinio dydžio
- Pomidorai 2 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Obuoliai 2 vnt. didelių
- Paprikos 1 vnt. raudona, saldžioji
- Sviestas 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 50 ml
- Česnakai 2 skiltelės
- Bazilikai 1 arbat. š. džiovintų
- Cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Citrinos 1 vnt. sultys - pagal skonį
- Batonas 1 vnt. skrebučių arba baltos duonos
Kaip gaminti
- Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau, pabarstykite druska, 10 min. palikite.
- Nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Dėkite į nepridegantį kepimo indą pjūviu į viršų. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
- Kai atvės, minkštimą išpjaukite ir susmulkinkite.
- Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, susmulkinkite.
- Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite nedideliais kubeliais. Nuluptus svogūnus susmulkinkite, papriką irgi supjaustykite kubeliais.
- Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų sviesto ir tiek pat alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus, trintus česnakus, maišydama kepinkite apie 3 min.
- Sudėkite smulkintas paprikas, baklažanus, kepinkite dar penkias minutes. Sudėkite obuolius, pomidorus, suberkite džiovintus bazilikus, cukraus, druskos ir išmaišykite.
- Uždenkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 7 min. Pagal skonį įmaišykite šviežių citrinų sulčių. Atvėsusia mase aptepkite baltos duonos ar batono skrebučius.
- Atkreipkite dėmesį! Tinka tiekti su keptomis ar virtomis bulvėmis, makaronais, ryžiais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita