Ingredientai
- Voveraitės 2 sauja
- Svogūnai 2 vnt. vidutiniai
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. ypač tyro
- Petražolės 1 sauja
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis grūstų
- Mocarelos sūris 8 valg. š. tarkuoto
- Duona 8 riekės traškios skandinaviškos ruginės
Kaip gaminti
1. Voveraites nuvalykite šepetėliu, nupjaukite galiukus. Didesnes voveraites perpjaukite į 2–4 dalis.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi.
3. Svogūnus sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūnus. Sudėkite voveraites ir petražolių lapelius. Kepkite keletą minučių.
4. Duonos riekeles sudėkite į kepimo skardą. Ant duonos sudėkite voveraičių mišinį. Ant viršaus užberkite po šaukštą mocarelos.
5. Kepkite, kol sūris išsilydys ir gražiai parus.
6. Skrebučius tiekite karštus.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pusryčiams, Vakarienei