Ingredientai
- Žiediniai kopūstai 300 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltai 2 valg. š.
- Džiūvėsiai 2 valg. š. malti
- Aliejus 0,5 st. skrudinimui
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Paprikos 100 g keptos ir marinuotos, vadinamos piquillo
- Konservuoti pomidorai 100 g be odelių
- Vynas 50 ml baltojo
- Actas 1 arbat. š. raudonojo vyno
- Cukrus 0,5 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Kalafiorus padalykite į nedidelius žiedynus. Apvoliokite miltuose, tuomet pamirkykite išplaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Taip paruoštus kalafiorus dėkite į šaldytuvą.
2. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Apie 10 min. patroškinkite piquillo su pomidorais, vynu ir vyno actu, įberkite šiek tiek cukraus, druskos ir pipirų. Kai viskas išsitroškins, sutrinkite iki vientisos masės.
3. Įkaitinkite puode skrudinimui skirtą aliejų ir meskite kalafiorų gabalėlius, kepkite, kol švelniai pagels. Išėmę pabarstykite druska, pipirais. Patiekite su pasigamintu padažu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis, Velykos