Ingredientai
- Bulvės 5 vnt. 5 - 6 didelės - kukuliams
- Kiaušiniai 1 vnt. kukuliams
- Miltai 5 valg. š. 3 - 4 - kukuliams ir 1 - padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti - kukuliams ir padažui
- Druska 1 žiupsnelis kukuliams ir padažui
- Karis 1 arbat. š. pagal skonį - kukuliams
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. džiovinti, smulkinti, pagal skonį - kukuliams
- Džiūvėsiai 3 valg. š. kukuliams
- Aliejus 300 ml kukuliams ir padažui
- Faršas 300 g 300 - 400g kiaulienos - padažui
- Svogūnai 2 vnt. padažui
- Sultinys 1 st. padažui
- Grietinė 3 valg. š. 3 - 4 - padažui
- Petražolės 10 g smulkintos - padažui
Kaip gaminti
1. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir kelis kartus permalkite. Į bulvių masę suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais, pipirais, druska ir gerai išminkykite. Jei tešla labai limpa prie rankų, įberkite dar miltų.
2. Šlapiomis rankomis formuokite norimo dydžio kukulius, apvoliokite džiūvėsėliuose ir virkite gerai įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus. Kukulius sudėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.
3. Padažui svogūnus susmulkinkite ir apkepkite su faršu, pagardinkite pipirais, druska ir petražolėmis. Supilkite sultinį ir kelias minutes troškinkite. Miltus sumaišykite su keliais šaukštais šalto vandens, grietine ir supilkite į faršo padažą. Maišydami kaitinkite, kol pradės tirštėti. Kukulius tiekite su faršo padažu, apibarstykite petražolių lapeliais.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita