Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. po šaukštą pačioms salotoms ir padažui
- Kuminai 1 arbat. š.
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. galite perpus su rūkyta
- Pankolių sėklos 1 arbat. š.
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Avinžirniai 800 g tai yra 2x400 g skardinės arba atitinkamo kiekio virtų; nusausintų
- Morkos 3 vnt. nuskustos ir supjaustytos ilgomis „virvelėmis“
- Žolelės 1 sauja mėtų, bazilikų, kalendrų, petražolių
- Halumi sūris 200 g
- Citrinos sultys 2 valg. š. padažui
- Medus 1 valg. š. padažui
Kaip gaminti
1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Suberkite visus prieskonius ir druską ir kepinkite apie 1–2 minutes, kol pasklis aromatas. Tada suberkite nusausintus avinžirnius ir maišydami toliau kepkite, kol avinžirniai apskrus ir gerai pasidengs prieskoniais (apie 5 min.).
2. Į dubenėlį supilkite padažo ingredientus ir gerai sumaišykite. Tada į tą patį dubenį sudėkite morkų „virveles“, žalumynus, sutarkuotą sūrį ir lengvai pamaišykite, kad jie visi pasidengtų padažu. Išdalykite morkas į serviravimo lėkštes, o ant viršaus užberkite skrudintų avinžirnių, papuošdami keliomis juostomis morkų spiralių.
Salotos skanios tiek šiltos, tiek atvėsusios, kambario temperatūros.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos