Ingredientai
- sardelės 300 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Aliejus 2 valg. š.
- Vanduo 2 valg. š.
- Pomidorai 3 vnt.
- Bulvės 8 vnt. virtos
- Grietinė 200 ml 10 proc. riebumo
- Druska 1 arbat. š.
- picų prieskoniai 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai malti
- Sūris 100 g tarkuotas fermentinis
Kaip gaminti
1.Luptus svogūnus perpjaukite išilgai, supjaustykite plonais šiaudeliais ir pakaitinkite aliejaus bei vandens mišinyje, kol pasidarys skaidrūs.
2.Sudėkite griežinėliais pjaustytus pomidorus, ugnį padidinkite ir kaitinkite dar kelias minutes. Į riebalais išteptą skardą dėkite virtas bulves, pomidorus, dešros griežinėlius, ant jų – svogūnus.
3.Druską ištirpinkite grietinėje, įmaišykite pipirus, picų prieskonius ir supilkite ant daržovių.
4.Apibarstykite tarkuotu sūriu ir 25 minutes kepkite 200 laipsnių orkaitėje.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė