Ingredientai
- Braškės 2 st.
- Mėlynės 1 st.
- Maskarponės sūris 200 g
- Grietinėlė 100 ml
- Cukrus 5 valg. š.
- Vanilinis cukrus 4 g
- Avižiniai dribsniai 6 valg. š. saldžių
Kaip gaminti
1. Nuplaukite ir nuvarvinkite uogas. Stiklinę braškių sutrinkite su dviem šaukštais cukraus.
2. Iš maskarponės sūrio, grietinėlės, cukraus ir vanilinio cukraus elektriniu plakikliu suplakite purų kremą. Prieš tiekdama šiek tiek atšaldykite.
3. Į aukštą stiklinę taurę sluoksniais sudėkite maskarponės sūrio kremą, trintas braškes, avižinius dribsnius ir netrintas uogas.
Kulinaro patarimas. Jei maskarponės sūrio kremą pakeisite naturaliu jogurtu, desertas bus mažiau kaloringas.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita