Ingredientai
- Meduoliai: (arba mėgstamų sausainių) 200 g
- Jogurtas 350 g tiršto graikiško arba tirštos grietinės
- Miltelinis cukrus 150 g
- Sultys 3 valg. š. citrinų
- Abrikosai 250 g konservuotų tinka ir persikai
Kaip gaminti
- Meduolius arba mėgstamus sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais.
- Tirštą graikišką jogurtą (arba tirštą grietinę) sumaišykite su milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis.
- Konservuotus abrikosus ar persikus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Susluoksniuokite desertą stiklinėje: iš pradžių ant dugno berkite saujelę meduolių ar sausainių, ant jų tolygiai paskleiskite porą šaukštų graikiško jogurto, ant šio paskleiskite pjaustytų persikų ar abrikosų sluoksnį. Taip susluoksniuokite visus turimus produktus. Viršutinis sluoksnis turi būti graikiško jogurto.
- Susluoksniuotus desertus uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį.
- Prieš patiekdami, papuoškite vaisiais ar apibarstykite maltu cinamonu ar smulkintu šokoladu. Patiekite šaltą. Skanaus!