Ingredientai
- Sviestas 200 g šalto, pjaustyto kubeliais; karamelizuotiems trupiniams
- Rudasis cukrus 200 g karamelizuotiems trupiniams
- Miltai 200 g karamelizuotiems trupiniams
- Šokoladas 100 g pieninio; karamelizuotiems trupiniams
- Maskarponės sūris 250 g kremui
- Grietinėlė 150 g riebios; kremui
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. kremui
- Cukraus pudra 2 arbat. š. kremui
- Žalioji citrina 1 vnt. nutarkuota žievelė; perpus kremui ir uogų sluoksniui
- Braškės 500 g uogų sluoksniui
- Avietės 200 g uogų sluoksniui
- Šilauogės 200 g uogų sluoksniui
- Brendis 2 valg. š. arba konjako; uogų sluoksniui
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. uogų sluoksniui
- Kakava 0,5 arbat. š. pabarstymui
Kaip gaminti
1. Geriausia tešlą išmaišyti naudojant virtuvinį kombainą pagalba, bet galima išminkyti ir rankomis, tik ilgiau užtruks, kol neliks gumulėlių
2. Į indą suberti cukrų, miltus ir sudėti šalto sviesto kubelius. Minkyti iki birių bei smulkių trupinių masės. Masę 2-3 cm storio sluoksniu iškloti ant maistinės plevelės, suvynioti ir įdėti kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų.
3. Sustingusią masę sutarkuoti per burokinę tarką ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paskleisti po visą paviršių ir apibarstyti pieninio šokolado smulkiais gabaliukais.
4. Kepti apie 10 minučių iki 170°C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusią masę atvėsinti ir sutrupinti smulkiais gabaliukais.
5. Į gilų dubenį sudėti maskarponę bei suberti cukraus produktus. Išmaišyti ir pasitelkus elektrinį rankinį plakiklį iš lėto plakti bei po truputį supilti giretinėlę. Plakti reikia iki purios masės.
5. Braškes supjaustyti ir suberti i dubenį. Taip pat suberti kitas turimas uogas, įpilti brendžio ir aliejaus šlakelį. Įtarkuoti žaliosios citrinos žievelės ir išmaišyti.
6. Desertinėse taurėse sluoksniuoti uogas, kremą, vėl uogas, kremą ir ant viršaus užberti karamelizuotų trupinių.
7. Deserto paviršių galima per sietelį apibarstyti natūralios kakavos milteliais.