Ingredientai
- Juodasis šokoladas 60 g biskvitui
- Miltai 50 g biskvitui
- Migdolai 50 g malti - biskvitui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. 0.5 arbat. š. - biskvitui
- Kiaušiniai 3 vnt. biskvitui
- Cukrus 100 g 90 g - biskvitui ir 2 valg. š. - įdarui
- Vyšnios 250 g 1 st. marinuotų arba šaldytų, be kauliukų - įdarui
- Sultys 500 ml vyšnių - įdarui
- Standiklis: (padažų - įdarui) 60 g
- Maskarponės sūris 500 g įdarui
- Pienas 100 ml 100 - 125 ml - įdarui
- Kava 80 ml ekspreso - įdarui
- Kakava 1 valg. š. įdarui
Kaip gaminti
1. Šokoladą sulaužykite į dubenį, ištirpinkite ir atšaldykite. Suberkite miltus, migdolus, kepimo miltelius ir išmaišykite. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Į trynius įpilkite keturis šaukštus šilto vandens, suberkite cukrų ir išplakite. Baltymus plakite, kol susidarys standžios putos. Į miltų mišinį supilkite trynių masę, sukrėskite plaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite.
2. Tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą didelę skardą, plonai paskirstykite. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 25–30 minučių. Iškepusią iškart išverskite iš skardos ir palikite atvėsti.
3. Vyšnias nuvarvinkite. Tris šaukštus vyšnių sulčių išmaišykite su standikliu (du šaukštus palikite), likusias – supilkite į puodą ir užvirinkite. Standiklio masę maišant supilkite į verdančias sultis. Sudėkite vyšnias ir dar kartą užvirinkite. Palikite atvėsti.
4. Maskarponę, pieną ir cukrų išmaišykite. Ekspreso kavą išmaišykite su dviem šaukštais vyšnių sulčių.
5. Iš ataušusio biskvito stikline išspauskite skritulius. Į šešias stiklines įdėkite po skritulį, pašlakstykite kavos mišiniu. Uždėkite sluoksnį vyšnių masės, ant viršaus – kremo. Vėl dėkite skritulį, jį pašlakstykite kava, uždėkite vyšnių, kremo. Viršų pabarstykite kakava. Indelius dėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms sustingti.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“