Ingredientai
- Daržovės 1 kg agurkų, morkų, žiedinių kopūstų, brokolių, svogūnų ir kt.
- Druska 2 valg. š. 1 valg. š. - marinatui
- Aitrioji paprika 1 vnt. marinatui
- Actas 200 ml 12 proc. - marinatui
- Vanduo 1 l marinatui
- Cukrus 300 g marinatui
- Cinamonas 1 g 1 žievelė - marinatui
- Juodieji pipirai 10 vnt. žirneliais - marinatui
Kaip gaminti
- Paprikos ankštį išilgai perpjaukite per pusę, išvalykite sėklas. Visus marinatui ruošti išvardytus produktus sudėkite į puodą, užvirinkite, atvėsinkite.
- Daržoves nuplaukite, kurias reikia, nulupkite, supjaustykite, visas atskirai išvirkite pasūdytame vandenyje (vienas šaukštelis druskos – vienam litrui vandens). Žinoma, agurkų virti nereikia.
- Šiek tiek atvėsusias daržoves sluoksniuokite į stiklainius, užpilkite drungnu marinatu, dvi–tris dienas palaikykite šaldytuve. Tada marinatą nupilkite į puodą ir užvirinkite.
- Atvėsinkite, supilkite atgal į stiklainius – visos daržovės turi būti apsemtos. Stiklainius sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita