Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 500 g tinka ir mielinė, ir bemielė
- Džemas 200 g persikų
- Persikai 1 vnt. konservuotų persikų puselės ir šiek tiek skysčio nuo persikų
- Varškė 200 g
- Miltelinis cukrus 3 valg. š. 3-4
- Maskarponės sūris 190 g
- Barstomos karamelės 1 žiupsnelis
- Apelsinai 1 vnt. apelsino žievelės ar citrinų sulčių
Kaip gaminti
1. Įkaitintoje orkaitėje (180 °C) apie 10 min. kepkite sluoksniuotos tešlos lakštus, kol šie švelniai apskrus.
2. Tuo metu išsukite varškę su maskarponės sūriu, milteliniu cukrumi, pagardinkite citrinų sultimis. Jei kremas per tirštas, galima šiek tiek įpilti konservuotų persikų sirupo.
3. Tuomet belieka tešlos lakštus pertepti varške ir persikų džemu (2 pertepimai - varškės-maskarponės kremo, 2 - persikų džemo).
4. Pyrago viršų papuoškite konservuotu persiku ir barstoma karamele.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita